Рекорден брой участници ще събере тази година  превърналият се вече

...
Рекорден брой участници ще събере тази година  превърналият се вече
Коментари Харесай

850 фолклористи на Капански събор в Разград

Рекорден брой участници ще събере тази година  трансформиралият се към този момент в традиция капански фолклорен събор в Разград. Деветото издание на феста стартира в събота 29 юни, точно на Петровден, и ще продължи два дни.

На събора тази година ще пеят и танцуват 850  фолклористи от три области в североизточна България. Свои реализатори на сцената изпращат  всички села от районите на Разград, Русе и Силистра, където живеят потомци на етнографската група капанци, както и артисти и хороводци от Добруджа.

„ С всяка минала година броят на самодейците, които  излизат на откритите подиуми в местнастта „ Пчелина “, се  усилва. Миналата година в програчата са били включени 600 артисти и танцьори от 35 обединения, тази година техният  брой доближи до 850, а съставите, които те показват, са 55 “, съобщи  Виолета Антонова, шеф на дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ в разградското кметство.

За да могат жителите и гостите на Разград да  се насладят на националните песни и танци, общината провежда безвъзмезден превоз до курортната околност „ Пчелина “, където се организира Капанският събор. Специалните рейсове ще потеглят в събота и неделя от автогарата в града в 9.00, 11,30, 17,00 и 20,00 часа и ще се връщат от „ Пчелина “ към Разград 30 минути по-късно, оповестяват уредниците.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР